joi, 24 martie 2011

Prima ieșire mai serioasă din 2011

Prima ieșire cu intenție de antrenament de anul acesta s-a desfășurat azi și a avut ca obiectiv Muntele Semenic.
Plecarea a avut loc la ora 11:00, din Calea Șagului și am ajuns la Văliug în jurul orei 13:00. Atât la plecare, în Timișoara cât și la Văliug, vremea a fost frumoasă, soare și destul de cald.
La Văliug am lăsat în parcarea unui magazin mașina și am fost întrebați de vânzatoarea mirată: v-ați săturat de "jip?". O lăsăm în nedumerirea ei și ne vedem de treburile noastre.
Am dat bicicletele jos, le-am ajustat la nevoie și am început să urcăm. Drumul a fost uscat dar cu multe gropi și nisip care a rămas în urma zăpezii trecute.




În apoximativ 40 de minute am ajuns în Pasul Prislop unde am oprit puțin pentru alimentare, să admirăm peisajul și să facemniște poze.



Deși era soare, sufla un vânt rece și pe marginea drumului încă se putea vedea dovada iernii recent trecute. Așa că am luat rucsacul în spate și am continuat să urcăm.
Ajunși sus, oprim unde oprim de obicei, "La Cornel" unde mâncăm, bem un ceai fierbinte, povestim puțin și ne pregătim de coborâre.

Pentru că am văzut starea destul de rea a drumului la urcare, am coborât destul de încet, ajungând la ora 16:20 înapoi la mașină.
Am pus bicicletele sus, am stâns lucrurile și am pornit spre Timișoara.
La ora 18:30 am ajuns în oraș și am mers la aniversarea de 2 ani a grupului cicloturism_tm. Aici ne-am întâlnit cu alți pasionați de biciclete, am povestit puțin și apoi ne-am plimbat prin oraș în lumina farurilor și stopurilor.



Plimbarea s-a terminat la stadion.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu